Beyond Beauty

Skönhet och Hälsa

Moyana Ekologisk och vegansk hudvård!

När det handlar om ekologiska skönhetsprodukter är det alltså inte minst viktigt vad de inte innehåller.

Allt vi tillverkar är fritt från parabener, phenoxyethanol, citronsyra och petrokemiska oljor, som tex mineralolja – inga kemiska utspädningsmedel används i något stadium av produktionen. Vidare är de fria från syntetiska dofter och färgämnen, akryl, PFAS och kemiska konserveringsmedel. Istället använder vi oss av en naturlig konserveringsmetod med ämnen som utvinns från lavendel och basilika.

Alla våra produkter tillverkas för hand i Mölndal utanför Göteborg och de testas givetvis inte på djur. Färska, levande ingredienser som är fulla av vitalitet.

Om vi för en stund bortser från bakgrundsfakta och tillverkningsmetoder; det riktigt stora är faktiskt hur våra produkter känns och vad de har för effekt, något som otaliga av våra kunder vittnat om. För att förstå fullt ut upplevelsen av våra produkter krävs givetvis att de testas på riktigt, men att berätta om råvarorna och dess kvaliteter tar oss en bit på vägen.

De allra flesta råvaror vi använder är ekologiska, naturliga och till och med ätbara. Varje ingrediens tjänar ett specifikt syfte – här är några av dem:

Arganolja som är rik på antioxidanter och har naturliga anti-age egenskaper.

Jojobaolja som hjälper till att balansera hudens talgproduktion.

Nyponrosfröoljan som hjälper huden att reparera sig själv.

Gurkörtsoljan som är rik på GLA och förbättrar hudens spänst.

Väsentliga vitaminer och mineraler. Fukt, balans och näring är ledorden när vi tar fram vår hudvård. Det bästa är det mest skonsamma – för alla inblandade. Allt detta sammantaget innebär en sympatisk dubblett av fördelar, nämligen att det som är bäst för din hud och din skönhet är det som på samma gång är mest skonsamt för din hälsa, för djuren och för miljön.